Фото УНИАННаступного тижня ситуація з грипом у Києві може погіршитися / УНІАН

Карантин у київських закладах освіти і охорони здоров'я є превентивним заходом. 20 січня буде прийматися рішення про його можливе продовження.

Про це в прямому ефірі "112 Україна" повідомив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Читайте такожВ аптеках "Фармації" на період загострення захворюваності на грип заморозять ціни

Відео дня

Як сказав Рубан, станом на сьогоднішній день у Києві не реєструють високих цифр і показників захворюваності на грип та гострих распіраторних інфекцій. До показників епідпорогу, при якому потрібно вводити жорсткі обмежувальні заходи протиепідемічні заходи, «ми ще не добираємо 30%», зазначив він.

«У середу, 20 січня, ми приймемо рішення, далі потрібно продовжувати ці заходи чи ні», - сказав Рубан.

За його словами, з початку тижня, після закінчення канікул, відпускної компанії фіксується стрімке зростання випадків захворювань серед дітей з 10 до 17 років.

Читайте такожчерез поширення грипу Київська ОДА рекомендує закривати школи області на карантин

«Майже у два рази за 4 дні збільшився показник. І серед дорослих збільшився на 50%. Що стосується дітей до 4-х років, тут тільки плюс 3%. У віковій категорії від 7 до 10 років плюс 20%», - повідомив він і зазначив, що з урахуванням того, що захворюваність серед малюків поки невисока, дитячі садки на карантин закриватися не будуть.

За словами Рубана, згідно з прогнозом, «з прогресією, яку ми спостерігаємо сьогодні, наступного тижня ми підійдемо до епідпорогу і можливе погіршення епідемічної ситуації в Києві».

Як повідомляв УНІАН, влада Києва вирішили з суботи, 16 січня, ввести карантин для запобігання поширення захворюваності на грип і ГРВІ.

Читайте такожУ Києві від пандемічного грипу померло 4 людини, ще 4 знаходяться в реанімації

За даними МОЗ, з початку епідеміологічного сезону (з 1 жовтня 2015 року) і по 10 січня поточного року в Україні зареєстровано 2,2 млн випадків захворювання на грип та ГРВІ. Зафіксовано 25 летальних випадків внаслідок ускладнень від грипу.

У Києві з 4 по 10 січня на грип та ГРВІ захворіли 13 тис. 475 тис. осіб, з них 8 тис. 289 випадків захворювань (61,5%) зареєстровані у дітей у віці до 17 років.

З початку епідсезону в столиці було зареєстровано два летальних випадки від грипу А, ускладненого пневмонією, у дорослих людей, що належать до групи ризику.