Як схуднути / фото medikforum.ru

Кожен, хто має зайву вагу, рано чи пізно задумується про схуднення. Комусь вдається домогтися бажаного результату, а інші зупиняються на півдорозі та ніяк не можуть скинути зайві кілограми.

Чому вам не вдається схуднути? Про три найпоширеніші, хоча й очевидні помилки розповіли експерти MedikForum.

Помилка №1: дієта

Всім відомо, що харчування відіграє величезну роль у формуванні фігури мрії. Але іноді ті, хто худне, обирають неправильний підхід. А саме – дієту. Багато хто вважає, що обмеження в споживанні певних продуктів, сильне зменшення калорійності раціону дозволить схуднути. І це дійсно так, але тільки на нетривалий період. Вся принадність дієти закінчує рівно в той момент, коли дієта припиняється.

Відео дня

Жорсткі дієти вимагають чимало сили волі. А висидівши належний час на такому харчуванні, кілограми повертаються знову. Продовжувати сидіти на дієті означає знову загнати свій організм стрес. Краще у жодному разі не припускатися цієї помилки і не сідати на дієту. Так, правильне й збалансоване харчування довше веде до бажаного результату. Але водночас це допоможе схуднути якісніше.

Читайте такожЕксперт розкритикувала популярні дієти

Помилка №2: спорт

Схуднути можна тільки за допомогою спорту. Напевно, так думає кожен, хто хоча б раз брав абонемент у спортзал та мріяв схуднути. Але це і є помилка. Спорт, зрозуміло, відіграє важливу роль. Але навіть без нього можливо отримати фігуру своєї мрії. Але без харчування він не несе ніякого сенсу. Скільки б хвилин ви не проводили на біговій доріжці, скільки б не «ліпили» ідеальний прес, скільки б потіли у тренажерному залі, продовжуючи їсти багато і неправильно, ви не схуднете. При цьому не варто виснажувати себе спортом, тому що надлишок фізичних навантажень призводить до зворотного результату.

Помилка №3: виправдання

Кожен, хто худне, хоча б раз у житті вигадував безглузді причини й виправдання того, що не може схуднути. Сьогодні стрес, завтра день народження у друга, а в наступному місяці взагалі Новий рік. Поки ви придумуєте причини й виправдання, про якісне схуднення не може йтися. Головне в такій ситуації зрозуміти, що тільки від вас самих залежить ваша фігура. Тому необхідно взяти волю в кулак і не припускатися згаданих помилок.