фото pixabay.com

У Великій Британії лікарня визнала, що помилково прооперувала жінку, поки вона була цілком притомна й кричала «в агонії» під час процедури. 30-річна пацієнтка, яка попросила пресу не називати її ім’я, проходила гінекологічне оперативне втручання в клініці Yeovil District Hospital у Південно-західній Англії в 2018 році.

Однак, як пише Newsweek, перед процедурою їй ввели спінальну анестезію замість загальної. Таким чином, вона не знепритомніла повністю. Пацієнтка стверджує, що лікарі не чули її, коли вона кричала про допомогу, тому що у неї на обличчі була киснева маска.

Читайте такожУ ПАР чоловік грав на гітарі під час операції на головному мозку (відео)

Відео дня

«Оскільки в мене є діти, я знала, які відчуття при епідуральній анестезії. Пам’ятаю, я подумала, що відчуття були зовсім не ті. Здавалося, ніби анестезія не спрацювала взагалі», - розповіла жінка.

«Ми поїхали в операційну і я почала кричати, коли хірург розрізав мій пупок. Однак, на мені була киснева маска. А ще штора була піднята. Тому ніхто не відреагував. Потім всередину ввели лапароскоп. Я була в агонії, а останньою краплею став момент, коли мій живіт заповнив газ», - додала вона.

Юридична фірма, яка представляє потерпілу, стверджує, що лікарі знали про дискомфорт пацієнтки. Індикатором послужив підвищений кров’яний тиск. Але вони продовжили операцію все одно. Пацієнтка розповіла, що лікар перед операцією сказав їй, що ніколи не проводив гінекологічні процедури при повній притомності пацієнтів. За її словами, тепер вона страждає від посттравматичного синдрому й нічних кошмарів.

Читайте такожНевдала пластична операція перетворила груди жінки на "шкарпетки з м'ячами" (фото, відео)

«У мене перед очима ці образи, коли я лежу на столі, а люди дивляться на мене і не слухають мій крик. Це жахливо. Я можу підриватися серед ночі тричі на тиждень через це», - розповіла жінка, додавши, що тепер не довіряє лікарям.

У клініці Yeovil District Hospital прокоментували Newsweek: «Здається, помилка в комунікації призвела до використання іншого виду анестезії, який зазвичай не застосовується в таких операціях. Ми шкодуємо через страждання, які були завдані пацієнтці. Однак, судовий розгляд цього випадку ще не вирішений, тому ми не будемо його обговорювати далі». В клініці також повідомили, що кожного року проводять 15 тисяч операцій, багато з яких рятують життя людей.