Ілюстрація REUTERS

Кількість жертв небезпечного коронавірусу в Китаї зросла до 132 людей.

Про це повідомляє South China Morning Post з посиланням на дані органів охорони здоров’я Китаю.

Читайте такожЧерез смертельний коронавірус Гонконг обмежить сполучення з материковим Китаєм

Відео дня

Всі випадки смерті від нової коронавірусної інфекції зареєстровані на території материкового Китаю: 125 – у провінції Хубей, де почався спалах, і 7 – в інших провінціях.

Більшість загиблих – люди похилого віку, які вже мали проблеми зі здоров’ям.

Кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції на материковому Китаї досягла 5 974. Загалом по всьому світу вірусом 2019 nCoV інфіковано 6 049 людей.

Слід зауважити, що кількість хворих на коронавірус уже перевищує число інфікованих вірусом SARS у 2003 року в Китаї. Тоді, згідно з офіційною статистикою, протягом 9 місяців на пневмонію захворіли 5 327 людей, померло – 813 осіб.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Його інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Коронавірус поширився на низку країн. Його діагностували в Австралії, Канаді, Франції, Гонконгу, Макао, Малайзії, Японії, Сінгапурі, Південній Кореї, Тайвані, Таїланді, США та В’єтнамі та Камбоджі.

Станом на 28 січня у Китаї кількість жертв коронавірусу 2019 nCoV досягла 106 осіб. Ще понад 4500 жителів Китаю було інфіковано цим вірусом.