Коронавірус міг передатися людині через панголінів / Фото David Brossard/Flickr.com

Китайські дослідники в п'ятницю, 7 лютого, заявили, що спалах небезпечного коронавірусу в Китаї міг поширитися від кажанів до людини через нелегальну торгівлю панголінами.

Ці тварини - єдині у світі лускаті ссавці, які цінуються в Азії за м'ясо та лікувальні властивості, повідомляє DW, посилаючись на Reuters.

Читайте такожУ Китаї вирує вірус-убивця: останні дані щодо жертв і заражених

Відео дня

Дослідження вчених показало, що послідовність геномів вірусів, знайдених у панголінах, на 99% ідентична пробам, які взяли у пацієнтів з коронавірусом.

Дослідники Південно-Китайського сільськогосподарського університету заявили, що це відкриття матиме велике значення для профілактики та контролю над поширенням вірусу.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на п'ятницю, 7 лютого, зареєстровано 31 тис. 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV, з них 641 – летальний.