Ілюстрація / REUTERS

З метою захисту від поширення коронавірусу та викликаної ним хвороби COVID-19 з восьмої години ранку понеділка, 16 березня, кордони Німеччини з Данією, Францією, Люксембургом, Австрією та Швейцарією частково закриваються.

Закриття кордонів запроваджується на невизначений час, передає Deutsche Welle.

Як повідомив ввечері напередодні міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер перетин кордону окремим особам дозволений лише з "важливих причин".

Відео дня

Також не припиняється транспортування товарів. Німці, а також люди, що мають дозвіл на проживання в Німеччині і перебувають в одній з цих країн, можуть повернутись додому.

Читайте такожУряд Британії прогнозує, що епідемія коронавірусу триватиме до 2021 року - ЗМІ

Водночас МЗС Німеччини закликав громадян відмовитись від подорожей за кордон. "Якщо подорож не є конче необхідною, рекомендуємо від неї відмовитись, оскільки не виключається запровадження суворих обмежень у міжнародних авіа- та транспортних перевезеннях, карантинів та обмежень громадського життя у багатьох країнах", - йдеться у повідомленні.

Ризик не знайти спосіб повернутися додому є дуже високим, попереджають у зовнішньополітичному відомстві Німеччини.

У Німеччині з 16 березня закриті школи та дитячі садки. За даними ЗМІ, тільки молодшу школу відвідують у країні 2,8 мільйона дітей, заклади дошкільної освіти - 3,7 мільйона. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попросив про розуміння через запроваджувані заходи. Він пояснив, що термінові заходи вживаються для сповільнення поширення інфекції та уможливлення підготовки лікарняних закладів до різкого зростання інфікованих осіб.

Як повідомляв УНІАН, у світі станом на ранок 16 березня зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19.