medicalxpress.com

Кориця давно занесена в список спецій, допомагають прискорити обмін речовин і спалювати жирові відкладення, пише Zee News.

Читайте такожЧорний чай допоможе схуднути - медики

Циннамальдегід, ефірна олія, яка надає кориці характерного аромату, захищає від ожиріння і гіперглікемії (аномально високого рівня глюкози в крові), що довели експерименти з мишами.

Відео дня

Співробітники Університету Мічигану детально дослідили роботу циннамальдегіда, щоб зрозуміти, чи допоможе з'єднання людям. Отже, циннамальдегід безпосередньо впливає на жирові клітини (адипоцити), змушуючи їх витрачати накопичену енергію через термогенез (процес з вивільненням тепла). Цей процес запускається в нормі, коли потрібно зігріти тіло або вижити в умовах голоду.

Читайте такожЧим корисна хурма: рекомендації медиків

У рамках своєї роботи вчені використовували жирові клітини людей, оброблені циннамальдегідом. Вони виявили експресію декількох генів і ензимів, підсилюють обмін жирів. Також було відзначено зміна рівня важливих білків Ucp1 і Fgf21, що беруть участь в регулюванні метаболізму та залучених до термогенез. Все це свідчить, що кориця реально здатна розігнати метаболізм.