У Німеччині можуть знову повернути карантин \ фото REUTERS

У Німеччині на тлі "вибухового" зростання захворюваності на COVID-19 вже можна починати готуватися до введення більш жорстких карантинних заходів.

Читайте такожНімеччина віднесла Британію в зону найвищого ризику зараження коронавірусом

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель на щорічній великій літній прес-конференції. "Вже зараз можна, і деякі землі вже прийняли постанови, хочу вказати на це, вже зараз можна вплинути на те, щоб при зростанні захворюваності знову ввести додаткові заходи. Повторю, можна дійти до того, щоб подивитися, коли буде перевантажена система охорони здоров'я", - сказала Меркель, передає "РИА Новости".

Відео дня

"Захворюваність знову зростає в останні дні з викликаючою занепокоєння динамікою. Це викликано дельта-варіантом", - зазначила Меркель.

Вона підкреслила, що це вимагає подальшого дотримання заходів безпеки (носіння масок, дотримання дистанції, регулювання). Канцлер закликала громадян країни активніше вакцинуватися від COVID-19, зазначивши, що чим більше буде щеплено людей, тим більше свобод буде у всіх жителів країни, маючи на увазі відсутність додаткових обмежувальних заходів.

Коронавірус в Німеччині: свіжі дані

Згідно з даними Університету Джонса Хопкінса, в Німеччині з початку пандемії коронавірусом заразилися 3,7 млн осіб, а померли 91 тис.

6 липня міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що після того, як вакцина від коронавірусу буде запропонована всім бажаючим, обмеження, спрямовані на стримування пандемії коронавірусу в Німеччині, повинні бути скасовані. За прогнозами це має відбутися в серпні.