Корисні продукти харчування для жінок / фото sportadvice.ru

Дієтологи показали список найважливіших продуктів для жіночого здоров'я, які позитивно впливають на красу, молодість і репродуктивне здоров'я. Ці продукти покращують еластичність шкіри, підвищують працездатність і забезпечують профілактику жіночих захворювань.

Вівсяна каша

Дієтологи радять звернути увагу на грубу вівсянку, яку потрібно варити в каструлі. Вона покращує перистальтику шлунка і кровообіг в тазу, знижує рівень цукру в крові, а також корисна для фігури. Речовина біотин в складі вівсянки покращує обмін речовин і прискорює ріст волосся.

Капуста

Жінкам рекомендується вживати будь-які сорти капусти: білокачанну, брюссельську, пекінську, савойську і т.д. Капуста покращує жіночий гормональний фон, а також знижує ризики розвитку онкологічних захворювань матки і молочної залози.

Відео дня

Жирна риба

Користь риби для жінок / фото ua.depositphotos.com

Риба містить велику кількість омега кислоти, жиророзчинні вітаміни, вітамін D і Е. Жирні сорти риб знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, впливають на здоровий вигляд шкіри, покращують роботу кишківника, позитивно впливають на вироблення гормону щастя серотоніну.

Творог

Читайте такожНазвано трійку найгірших продуктів для здоров'я серця Користь творогу широко відома - він добре засвоюється організмом, є відмінним джерелом білка, зміцнює кістки, зуби і судини. Творог особливо корисний для жінок в період клімаксу і після клімаксу, коли кістки організму слабшають і починаються проблеми зі спиною. При цьому звичайний творог набагато корисніший за знежирений навіть якщо ви сидите на дієті.

Банан

Їсти банани у великій кількості не потрібно - вони досить калорійні. Однак цей фрукт має чимало переваг. Банани прискорюють роботу шлунка і кишечника, підвищують настрій, підтримують тонус шкіри. Вони корисні для жінок під час менструації і ПМС.

Оливкова олія

Нерафінована рослинна олія позитивно впливає на роботу яєчників, стан шкіри, здоров'я волосся і роботу судин. Рекордсменом за вмістом вітамінів і корисних речовин є оливкова олія.

Читайте також на УНІАН: