У ВООЗ зазначили, що за 4 роки в Африці не виявлено жодного випадку поліомієліту \ REUTERS

Після 30 років активної роботи міжнародних організацій з імунізації населення африканських держав поліомієліт в Африці повністю викорінений.

Читайте такожВООЗ попередила про можливі спалахи кору та поліомієлітуПро це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), назвавши це історичним днем для континенту. За даними експертів Африканської регіональної атестаційної комісії ВООЗ, які проводили перевірку, за останні чотири роки жодного нового випадку поліомієліту, викликаного попаданням в організм природного поліовірусу, в Африці не виявлено.

Боротьба з поліомієлітом в Африці:

  • Активна боротьба з поліомієлітом в світі була розпочата в 1988 році, для координації цієї роботи ВООЗ запустила відповідну програму. На той момент у світі налічувалося 350 тис. випадків захворювання.
  • У 2018 році таких випадків було лише 18.
  • Африканські держави взяли на себе зобов'язання щодо повного викорінення поліомієліту в 1996 році. На той момент на континенті поліомієліт виявили більш ніж у 75 тис. дітей. Після того як лікарям вдалося вакцинувати 95% африканського населення, захворюваність зійшла нанівець, і з 2016 року нових випадків зараження природним поліовірусом не виявлялося. Лише в окремих регіонах, особливо в тих районах, де відсоток щеплених людей нижчий, виявляються випадки захворювання, викликані циркулюючим поліовірусом вакцинного походження. 
  • Справитися з цим видом вірусу вдасться при 100-відсотковій вакцинації населення.