Ілюстрація REUTERS

Влада Каталонії почне штрафувати осіб, які не носять маски на 100 євро, починаючи з четверга, коли використання масок стане обов'язковим в Барселоні і в околицях регіону після нових випадків коронавірусу.

Читайте такожДва регіони Іспанії ввели повторний карантин через COVID-19

Іспанія припинила загальнонаціональний карантин в середині червня. Але зі скасуванням більшості обмежень і тим, що деякі люди не дотримуються правил соціального дистанціювання, число підтверджених нових випадків, які щодня реєструються в країні, починає зростати. Підтверджені випадки подвоїлися в період з вівторка по середу на тлі десятків невеликих спалахів, передає ЄвроПравда.

Відео дня

Найбільший ріст відбувся в регіоні Каталонії: 52 нових підтверджених випадки за 24 години і майже 2000 за останні два тижні.

Низка з 500 випадків захворювання в сільській місцевості в околицях міста Леріда були пов'язані з річним збором плодів, який приваблює трудових мігрантів, які часто працюють і живуть у поганих умовах. У суботу регіональна влади заблокувала цей район і зв'язала 11 з 15 вогнищ з роботою на фермі.

Органи охорони здоров'я попереджають, що лікарні району вже заповнюються. Біля воріт місцевої лікарні був встановлений намет швидкої допомоги.