Нова ін'єкційна терапія здатна скоротити кількість днів лікування ВІЛ з 365 до 6 на рік / фото REUTERS

Національна служба охорони здоров'я Англії (NHS) дала зелене світло новаторському "ін'єкційному лікуванню ВІЛ тривалої дії".

Тепер близько 13 000 пацієнтів отримають можливість замість звичайної щоденної антиретровірусної терапії робити лише дві ін'єкції що два місяці для стримування інфекції, пише Mirror.

Антиретровірусні препарати утримують кількість вірусних частинок у крові людини настільки малою, що ті не виявляються і не передаються іншим людям. Однак нова ін'єкційна терапія здатна скоротити кількість днів лікування з 365 до 6 на рік.

Відео дня

Національний інститут охорони здоров'я (NICE) заявив, що препарат каботегравір (також відомий як Vocabria) від Viiv Healthcare з рилпівірином (також відомим як Rekambys) від Janssen можна пропонувати дорослим, яким раніше вдалося зберегти вірусне навантаження ВІЛ на низькому рівні за допомогою щоденних антиретровірусних препаратів.

Згідно з результатами клінічних випробувань, каботегравір з рилпівірином так само ефективні в підтримці низького вірусного навантаження, як і пероральні антиретровірусні препарати.

"Попри наукові досягнення, ВІЛ досі невиліковний, але з вірусом можна боротися за допомогою сучасного лікування. Однак для деяких людей щоденний прийом кількох таблеток може бути складним через побічні ефекти, токсичність та інші психосоціальні проблеми, такі як стигма або зміна способу життя. Тому ми раді, що можемо порекомендувати каботегравір з рилпівірином як цінний варіант лікування для людей, які вже дотримувалися лікування щоденними таблетками, але хотіли б перейти на ін'єкційний режим з рідшими прийомами", - розповів заступник генерального директора NICE Мейндерт Бойсен.

Як повідомляв УНІАН, раніше 30-річна жінка з Аргентини, в якої вісім років тому діагностували ВІЛ, вилікувалася від хвороби без ліків і операцій. Вона стала другою у всьому світі людиною, якій вдалося самостійно побороти ВІЛ.

Вас також можуть зацікавити новини: