Існуючі вакцини повинні захищати людей, які захворіли на штам Omicron | фото REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявляють про відсутність доказів, що штам коронавірусу Omicron краще уникає дії протиковідних вакцин.

Як повідомляє ВВС, про це сказав виконавчий директор Програми з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я ВООЗ Майкл Райан.

Зазначається, що перші дослідження нового варіанту вірусу у Південній Африці показали, що він може частково уникнути удару Pfizer. Водночас Райан зазначив, що існуючі вакцини повинні захищати людей, які захворіли на штам Omicron, від тяжких випадків COVID-19.

Відео дня

Читайте такожБританський лікар назвав незвичайний симптом штаму "Омікрон" у дітей

"У нас є високоефективні вакцини, які наразі довели свою ефективність проти всіх варіантів з точки зору тяжких захворювань та госпіталізації. І немає жодних підстав очікувати, що це не так", – сказав представник ВООЗ.

За його словами, початкові дані свідчать про те, що при зараженні Omicron люди не страждають більше, ніж від штаму "Дельта" чи інших варіантів коронавірусу.

Новий штам коронавірусу "Омікрон": що відомо

Відомо, що новий штам коронавірусу назвали "Омікрон". Вперше його виявили на початку листопада, його "батьківщиною" вважається Ботсвана.

У римському дитячому госпіталі Bambino Gesu вчені зробили першу фотографію штаму "Омікрон".

Мутація коронавірусу: що варто знати