Серцевий напад часто розвивається як наслідок ішемічної хвороби серця \ \ joinfo.ua

Фахівці Гарвардської медичної школи назвали ознаку "тихого" серцевого нападу, який розвивається без прояву класичних симптомів і виражених больових відчуттів.

Читайте такожТихий серцевий напад: названо попереджувальні знаки небезпечного порушенняВони настійно рекомендують не залишати без уваги несподівано виникле відчуття нудоти.

Серцевий напад часто розвивається як наслідок ішемічної хвороби серця, при якій в артеріях накопичуються жирові (холестеринові) відкладення, що обмежують повноцінний кровотік, що йде до серця. Це серйозна, загрозлива життю патологія, що вимагає невідкладної медичної допомоги, пише medikforum з посиланням на видання Express.

Відео дня

Американські медики нагадують, що істотну частку нападів складають «тихі», на них припадає майже половина всіх інфарктів міокарда в світі. Не володіючи інтенсивністю класичного серцевого нападу, вони здатні ставатися з мінімальною кількістю симптомів або мати настільки м'які, слабо виражені ознаки, що їх часто пропускають.

Непомічені "тихі" серцеві напади – це дуже небезпечно. Будь-який інфаркт погіршує роботу серця, сприяє появі рубців. Після невиявленого і нелікованого «тихого» випадку зростає ризик повторного, здатного виявитися набагато серйознішим і більш руйнівним для міокарду.

Найчастіші симптоми серцевого нападу включають сильний біль у грудях, іррадіюючий біль у руці та раптове сильне запаморочення.

"Одна з основних попереджувальних ознак такого нападу - це несподівано виникла нудота", - відзначають вчені Гарвардської медичної школи.

Крім того, можуть відчуватися холодний піт, запаморочення. Медики констатують, що неприємні відчуття "тихого" інфаркту часто виявляються досить легкими і короткочасними.

"Те, що ви відчуваєте себе погано, не обов'язково означає, що у вас серцевий напад. Явище нудоти поширене порушення, і для його корекції ви повинні отримати багато свіжого повітря, випити невеликими ковтками холодну воду. Але якщо ви не відчуєте себе краще протягом декількох днів, обов'язково поговоріть з лікарем", - дали пораду фахівці.

Для запобігання можливих нападів медики радять дотримуватися здорового збалансованого раціону, це знижує ймовірність жирових відкладень в артеріях.

Новини, які можуть вас зацікавити: