Чоловіка затримали неподалік маршруту прямування колони маршу «Українського порядку» / Фото УНІАН

Чоловік, затриманий 2 травня в центрі Одеси з гранатою, міг готувати теракт під час «Маршу українського порядку», який проводили активісти.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, 2 травня співробітники регіонального главку Нацполіції незадовго до старту ходи затримали чоловіка, який при собі мав гранату.

Читайте такожУ Києві на Трухановому острові шукач цінностей натрапив на схрон зі зброєю та вибухівкою

Відео дня

«У зв'язку з тим, що ця подія свідчить про можливе приготування до вчинення терористичного акту, подальше документування буде здійснюватися Управлінням СБ України в Одеській області», - повідомили в главку.

Тривають невідкладні першочергові слідчі дії.

Як повідомляв УНІАН, чоловік з гранатою був затриманий у центрі Одеси - на вулиці Жуковського, 13 - неподалік маршруту прямування колони маршу «Українського порядку», який ввечері проводили проукраїнські активісти. Акція присвячена подіям 2 травня 2014 року.

2 травня в Одесі було посилено заходи безпеки у зв'язку з масовими акціями.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали - близько трьохсот. Почалися сутички у центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле до наметового містечка сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, де також загинули люди.