Аварія сталася у ніч з 28 на 29 травня / фото Index

Консул надає допомогу громадянам України, які постраждали внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Будапешті (Угорщина).

Читайте такожВ Одеській області за водіння автомобіля в нетверезому вигляді затримали депутата райради

Про це у мікроблозі Twitter повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«ДТП в Будапешті. На жаль, постраждали українські туристи. Попередньо - 28 осіб, з них 8 - отримали тяжкі травми. Консул надає допомогу», - зазначила вона.

Як уточнила у коментарі УНІАН речник МЗС, аварія сталася у ніч з 28 на 29 травня. За її словами, загрози життю жодному постраждалому немає. «Наш консул одразу виїхав на місце. Усі постраждалі доставлені в лікарні міста Будапешт. Інші залишаються поки що в Будапешті. Ми підтримуємо контакти зі слідчими і правоохоронними органами, і далі буде надаватися уся необхідна допомога постраждалим», - додала Беца.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня у Будапешті двоповерховий туристичний автобус Setra з Хмельницької області в'їхав у 3,5-метровий обмежувач висоти. Внаслідок зіткнення майже весь другий поверх автобуса, де перебували 20 пасажирів, знесло. За інформацією управління катастроф Будапешта, в автобусі було близько 50 пасажирів.