СБУ попередила терористичний акт у Харкові / фото ssu.gov.ua

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури попередили у Харкові терористичний акт біля пам’ятника воїнам УПА, замовлений спецслужбами країни-агресора.

Читайте такожПідозрюваний в організації вбивства Бабченка був посередником у фінансуванні проросійських політсил в Україні - СБУ

Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Зазначається що для здійснення теракту російські куратори планували використати учасників так званої військово-політичної групи «Харьковское движение сопротивления».

Відео дня

" З 2014 року члени групи спеціалізувались на підриві національних пам’ятників, офісів українських патріотичних організацій та особистих транспортних засобів осіб, які входять до їх складу, проведенні розвідувальної діяльності та розповсюдженні серед мешканців Харкова матеріалів антиукраїнського, сепаратистського та екстремістського змісту. Контррозвідники СБ України встановили, що з квітня 2018 року спецслужби РФ відновили фінансування діяльності ВПГ «ХДС» для проведення на території Харкова терористичної діяльності. Одна із учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам’ятник воїнам УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою", - йдеться у повідомленні.

За допомогою саморобного вибухового пристрою жінка мала підірвати пам'ятник УПА / фото ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали зловмисницю "на гарячому", під час закладання вибухівки під пам'ятний знак. Під час обшуків у помешканні затриманої знайшли символіку "ЛДНР".

Жінці оголошено підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 (замах на злочин та терористичний акт)  Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на виявлення інших осіб, причетних до організації та вчинення вказаного злочину.

Як повідомляв УНІАН, у травні СБУ провела спецоперацію по інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, якого "замовили" у РФ. За даними СБУ спецоперація допомогла виявити ще 47 осіб які могли бути наступними жертвами терористів.