Стефанишин спростував інформацію про те, що за годину до смертельної ДТП поліція зупиняла Оліфера / фото УНІАН

Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин спростував інформацію про те, що за годину до смертельної ДТП поліція зупиняла голову Перечинської РДА Віктора Оліфера і фіксувала факт його сп'яніння.

Про це повідомляється на сайті поліції Закарпатської області.

Згідно з офіційною заявою Стефанишина, інформація про те, що за годину до ДТП поліція зупиняла голову Перечинської РДА, не відповідає дійсності.

Відео дня

"Того вечора на лінію "102" дійсно надходило повідомлення про ДТП в селі Ворочово Перечинського району. На місце події прибула поліція, проте учасників автопригоди на місці не було. Правоохоронці зв'язалися в телефонному режимі із заявником, і той пояснив, що допомога поліції йому не потрібна, з водієм автомобіля, який зачепив його транспортний засіб, він домовився усно і претензій не має", - зазначив Стефанишин.

Читайте такожЗа годину до смертельної аварії голова РДА на Закарпатті потрапив в іншу ДТП, але поліцейські його відпустили - Москаль

За його словами, сьогодні за даним фактом розпочато службову перевірку, правоохоронці розшукали заявника та запросили його для з'ясування всіх обставин до ГУНП в Закарпатській області.

"Чоловіка опитали, він письмово підтвердив, що відмовився від допомоги поліції того вечора. Тому група реагування патрульної поліції не працювала з головою Перечинської РДА та не фіксувала факту його алкогольного сп'яніння", - наголосив Стефанишин.

Раніше у повідомленні на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля зазначалось, що 13 липня близько 21.00 поліцейські затримували Олефіра за іншу аварію – зіткнення з автомобілем ВАЗ-2109, але через те, що внаслідок аварії не було потерпілих, відпустили.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня близько 22.30 голова Перечинської РДА Віктор Олефір, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля Jeep Cherokee, скоїв у Перечині наїзд на двох жительок міста. Жінка віком 56 років померла від отриманих травм в лікарні, стан іншої потерпілої віком 71 рік - тяжкий.

Наразі Олефір написав заяву на звільнення і відсторонений від посади.

Його затримано і повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.