Хлопець і дівчина спалили прапор України / УНІАН

На Донеччині правоохоронці проводять досудове розслідування стосовно юнака і дівчини, які зірвали та підпалили Державний прапор України.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом наруги над Державним прапором України.

Читайте такожУ Харкові вандали облили червоною фарбою пам'ятник воїнам УПА (фото)

Відео дня

«8 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що у с. Первомайське Ясинуватського району, на землі перед будівлею Центру дозвілля, виявлено пошкодженим, а саме – частково спаленим, Державний прапор України», - йдеться у повідомленні.

Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 338 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 18-річний місцевий житель, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зірвав прапор з флагштоку будівлі та кинув на землю, а 15-річна дівчина, яка йшла поруч, спробувала його підпалити.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.