Чоловіку, який взяв у заручники своїх дітей у Києві, загрожує 15 років в'язниці / фото поліція Києва

Діти, яких власний батько взяв у заручники, та їх мати розповіли подробиці сімейної драми.

Для звільнення дітей правоохоронці провели спецоперацію. На відео з нагрудних камер спецпризначенців видно, як вони тривалий час вмовляють 51-річного чоловіка, що по той бік дверей, відпустити власних дітей, які у нього в заручниках. Коли переконуються, що малеча від батька - на відстані, беруть оселю штурмом, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожВ центрі Одеси чоловік хотів підірвати колишню дружину гранатою

Після пережитого мама дітей Катерина розповідає, що все почалося ще вдосвіта, коли вона із дітьми спали. Колишній чоловік Олександр, з яким вони жили разом, почав поводитися неадекватно.

"Взяв, вилив мені на голову горщик дитячий з тим, що там було. Я проігнорувала. Він забігає в мою кімнату, висипає на мене тирсу, якими котячий туалет застеляється", - каже жінка.

Щойно вона підвелась із ліжка - чоловік на неї накинувся.

"Я встала, побачила, як він на мене вже з лопатою біжить, я вискочила в двері", - розказала постраждала.

Олександр зачинився і взяв у заручники 4-х дітей. Почав погрожувати зброєю. Катерина викликала поліцейських.

Після вмовлянь поліцейських чоловік зголосився випустити найстаршу, 13-річну доньку. Вже на вулиці дівчинка, якій вдалося вибратися, зізнається: у квартирі було страшно, бо батько поводився дивно і непередбачувано.

"Он начал буянить, что-то говорить про Советский союз, включать на полную громкость музыку, оделся в военную форму, которая осталась с АТО", - переповідає дівчинка.

У чоловіка була зброя, кажуть у поліції.

Читайте такожУ Сумах жінка взяла у заручники чотирирічного хлопчика і погрожувала відрізати йому голову

"Він був одягнений у бронежилет, металеву каску. В нього була вилучена холодна зброя, а також дві одиниці вогнепальної зброї", - говорить начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

Чотирьох визволених після штурму дітей оглянули медики, найменших шпиталізували.

"Діти почуваються нормально. Стан їх схвильований і все. Здоров'ю нічого не загрожує", - каже фельдшер Валентина Ярова.

Повідомляється, що затриманий ніде не працював, займався фехтуванням. Кілька років тому 2 місяці був в АТО, але у бойових діях участі не брав. Служив у ремонтній бригаді. Близькі зізнаються, що напади агресії і неадекватну поведінку останнім часом у нього помічали дедалі частіше. Це підтверджують і сусіди:

"И пил, и над детьми издевался. Я не знаю, как она терпела. Даже в том доме люди слышат, что он орет на детей".

Раніше за свої діяння чоловік відбувався лише штрафами. Сьогодні слідчі порушили кримінальне провадження. За ґратами він може провести до 15 років.