Пожежа на складах боєприпасів в Ічні / REUTERS

На території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області зросла інтенсивність вибухів боєприпасів.

Причиною є посилення вітру, через що спостерігається роздування осередків тління, повідомили у прес-службі Міноборони.

"У зв’язку із посиленням вітру спостерігається роздування осередків тління на технічній території, внаслідок чого дещо зросла інтенсивність вибухів залишків боєприпасів, розкиданих на території арсеналу", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВибухи біля Ічні: рятувальники не рекомендують жителям постраждалих населених пунктів повертатися додому (відео)

Зазначається, що на території арсеналу продовжують працювати пожежні танки, інженерні машини розгородження та пожежна техніка. Авіацією ДСНС здійснено 14 скидів води на осередки тління.

У населених пунктах поблизу арсеналу продовжують працювати 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг та під’їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв УНІАН, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. Закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Для запобігання надзвичайних ситуацій від газопостачання відключено м. Ічня та 11 населених пунктів.

В Ічні та найближчих населених пунктах розпочалася операція з розмінування територія у радіусі 16 км від військового арсеналу.

Уряд для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні виділив 100 мільйонів гривень.