Винищувач Су-27 розбився вчора на Житомирщині / фото УНІАН

У Військовій прокуратурі заявляють, що у справі катастрофи винищувача Су-27 на аеродромі поблизу Житомира необхідно дочекатися результатів експертизи та аналізу технічної документації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це "112 Україна" повідомив прес-секретар Військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов.

Читайте такожКомандування Повітряних сил назвало ім'я пілота, який загинув внаслідок катастрофи Су-27 на Житомирщині

Відео дня

На запитання, чи відомі вже попередні причини катастрофи літака та на якому етапі зараз розслідування, він зазначив, що детальніша інформація буде після проведення експертиз.

Наразі, зазначив Кисельов, на місці аварії працює, зокрема, група військових прокурорів апарату Військової прокуратури Центрального регіону України та слідчі Державного бюро розслідувань.

Крім того, він додав, що зараз процесуальне керівництво досудовим розслідуванням цієї справи очолила Головна військова прокуратура України.

Щодо технічного стану літака та коли він проходив технічну перевірку, прес-секретар заявив, що на даний момент немає відповідної інформації. Водночас він додав, що якщо літак випускають на планові польоти, то він має бути підготований належним чином.

"Якісь факти, якісь моменти, якісь нюанси будуть відомі лише після того, як буде проведено експертизу та вивчено технічну документацію", - констатував представник прокуратури.

На уточнення, скільки часу потрібно на експертизу та аналіз документації, Кисельов сказав: "Зазвичай, з досвіду - це протягом тижня, я думаю, буде відомо".

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня близько 15.00 на Житомирщині під час заходження на посадку розбився літак Су-27.

Внаслідок падіння літака загинув майор Олександр Фоменко, 1975 року народження, який був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом катастрофи винищувача. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України "Порушення правил польотів або підготовки до них".