В окупованому Криму невідомий напав на активіста Ризу Асанова / Крим.Реалії

Активісти руху «Вільний Крим» на зборах 5 січня в Білогірську в окупованому Росією Криму вирішили звернутися до російської прокуратури Криму, щоб зробити публічним процес розслідування нападу на кримськотатарського активіста Різу Асанова.

Читайте такожВ Україні проходять акції протесту біля генонсульств РФ (фото, відео)

Про це повідомляють "Крим.Реалії" із посиланням на активістку руху Еміне Ібраїмову.

Відео дня

«На зборах ми обговорили небезпеку для правозахисної й активістської діяльності в Криму. Недавній випадок із нападом серед білого дня на кримськотатарського активіста Різу Асанова й погрози на його адресу – це сигнал для всіх активістів, бо наступним може бути хто завгодно з нас. І ми вирішили звернутися до російської прокуратури Криму з вимогою інформувати нас про проведене розслідування цього інциденту. На початку робочого тижня я особисто відправлю це звернення в прокуратуру», – заявила активістка.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня в окупованому Криму невідомий напав на активіста Різу Асанова.

Невідомий чоловік ударив його зі спини предметом, схожим на кийок. На думку активіста, нападник був не один. Від удару Різа Асанов знепритомнів.

Пізніше активіст попрямував до Білогірської районної лікарні, в приймальному відділенні якої його обстежив лікар. Асанову поставили діагноз «забій правого плеча і струс головного мозку середньої тяжкості» і призначили медикаментозне лікування.