Серед іншого, нападники пошкодили автомобіль журналістів сокирою / фото facebook.com/bochkala

Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту підозрюваним у нападі на журналістів у столиці.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, таке рішення суд ухвалив 26 січня. Підозрювані повинні із 21-ї години до 7-ї години ранку перебувати за адресою проживання та виконувати покладені на них обов‘язки.

У поліції нагадали, що напад на журналістів стався у Голосіївському районі столиці. Під час обшуку у нападників вилучили травматичні пістолети і патрони.

Відео дня

Сімом чоловікам оголосили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте такожПобиття журналістів у Києві: стало відомо ім'я ймовірного організатора нападу

Як повідомляв УНІАН, 25 січня у столичній поліції заявили, що за підозрою в нападі на журналістів у столиці до управління доставили дев’ятеро осіб. За даними поліції, 24 січня на лінію «102» надійшло повідомлення, що на вул. Промислова у Голосіївському районі група невідомих на кількох автомобілях з іноземною реєстрацією пошкодили сокирою машину, застосували аерозольні балончики, побили журналіста і забрали сумку з грішми і речами. На місці події поліцейські виявили дев’ятьох осіб, які назвалися охоронцями.

Правоохоронці провели обшук на території, на яку вказали потерпілі, в ході якого було вилучено мобільні телефони осіб, які перебували там, сокиру, газовий балончик, два ножі, три пристрої для відстрілу гумових куль із дозвільними документами, мисливський карабін, стартовий пістолет іноземного виробництва, патрони і три автомобілі.

В поліції поінформували, що потерпілий після надання допомоги залишив лікарню. За фактом нападу було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України.

У свою чергу, координатор проекту «Стоп корупції» Роман Бочкала написав на своїй сторінці у Facebook, що на Видубичах було скоєно напад на знімальну групу проекту.

«Журналісти разом з двома правозахисниками прибули на точку, де грабують пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з награбованими надрами. Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали гамселити. Була стрілянина та погрози, що наступного разу вб’ють. Автівку, на який активісти привезли журналістів, порубали сокирою», - поінформував він. Бочкала додав, що внаслідок нападу постраждав журналіст, оператор. Також, за його словами, один з постраждалих активістів - ветеран полку «Азов», учасник бойових дій. Постраждалих доставили у лікарню. Бочкала зазначив, що зловмисники забрали сумку з документами та грошима одного з побитих і втекли, а поліція оголосила план-перехоплення по місту.

Він також наголосив, що на Видубичах розташована найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску. «Ця земля була в оренді у компанії «Мостобуд». Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року. Але піщані нелегали продовжують працювати. На очах у правоохоронців», - додав він.