Трьох виконавців злочину було затримано поблизу білоруського кордону \ Фото УНИАН

На Рівненщині затримано замовника та виконавців убивства людини на ґрунті «бурштинових» розбірок.

Читайте такожУ Луцьку поліція вилучила у місцевого мешканця 100 кілограмів бурштину (фото, відео)

Як повідомили кореспондента УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, у Рівному сьогодні на орендованій квартирі затримано 27-річного замовника вбивства чоловіка, скоєного 7 лютого в с. Старе Село Рокитнівського району.

30-річний чоловік загинув внаслідок вогнепального поранення на власному подвір’ї.

Затримані раніше виконавці злочину повідомили, що вбивство замовив чоловік на прізвисько «Американець» - 27-річний односельчанин загиблого.

«Відомо, що він причетний до розбою та хуліганства на території Рокитнівського району в 2017 році, і справа досі знаходиться на розгляді суду», - зазначили у відділі комунікації.

Трьох виконавців злочину було затримано 8 лютого поблизу білоруського кордону нарядом прикордонної служби. В одного з них, 22-річного жителя села Великі Цепцевичі, раніше судимого, правоохоронці виявили пістолет. Для з’ясування усіх обставин їх доставили до Рокитнівського відділення поліції, де вони зізналися, що вбили 30-річного жителя Старого Села.

Як стало відомо кореспонденту УНІАН з джерел у правоохоронних органах, злочин було скоєно на ґрунті «бурштинових» розбірок. Виконавцям було обіцяно замовнику вбивства $2000 або скутер та автомобіль на єврономерах.

Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Як повідомляв УНІАН, на Рівненщині 8 лютого поліція затримала двох підозрюваних у вбивстві чоловіка 7 лютого в с. Старе Село Рокитнівського району. Чоловіків було затримано, коли вони виходили з лісового масиву неподалік села Федорівка Сарненського району.

За останньою інформацією правоохоронців, ці двоє мали показати виконавцям убивства шлях нелегального перетину українсько-білоруського кордону лісовим масивом після скоєння злочину.