Автівку знайшли у гаражі, що належить матері одного із зловмисників / фото прес-служба поліції

На Львівщині поліцейські затримали зловмисників, котрі напали на таксиста та заволоділи його автомобілем.

Про це повідомляє прес-служба поліції Львівської області.

У Сокальське відділення поліції 9 лютого за допомогою звернувся 18-річний мешканець району, таксист. Хлопець повідомив, що близько 23.05 на околиці одного з сіл у Сокальському районі на нього напали невідомі зловмисники, побили його та заволоділи автомобілем «Фіат Стіло». При цьому нападники, обличчя яких були закриті масками, здійснили кілька пострілів з невідомої зброї.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві наркоман проломив череп таксисту та викрав його авто – поліція врятувала його від самосуду інших водіїв (відео)

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За кілька годин у гаражі на території домогосподарства, що належить матері одного із зловмисників, поліцейські виявили автомобіль потерпілого, а невдовзі встановили особи трьох причетних злочину. Ними виявилися двоє мешканців міста Червоноград віком 18 та 19 років, котрі затримані в порядку ст.208 КПК України і яким суд невдовзі обере міру запобіжного заходу. Також встановлено особу їх 16–річного спільника, котрий мешкає у тому ж місті.

Затриманим вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Щодо їх спільника – поліцейські зараз його опитують в присутності батьків та проводять слідчі дії. Усі хлопці раніше не притягувались до кримінальної відповідальності, двоє з них здобувають професійну освіту.

Зброю, якою скористались зловмисники – предмет, схожий на пістолет іноземного виробництва, поліцейські вилучили та скерували на експертизу. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, на вулиці Вокзальній в Основ’янському районі Харкова у понеділок, 11 лютого, невідомий чоловік перерізав горло таксисту.