У міськраді Херсона відбулася акція протесту проти перейменування вулиці Лютеранської на честь Гандзюк / фото УНІАН

У міськраді Херсона близько п'ятдесяти чоловік взяли участь в акції протесту у зв'язку з перейменуванням вулиці Лютеранської на честь активістки Катерини Гандзюк, яка померла в результаті замаху.

Як передає кореспондент УНІАН, акція відбулася сьогодні в сесійній залі Херсонської міськради перед початком другої частини пленарного засідання чергової сесії.

У заході взяли участь херсонські активісти, представники громадських організацій учасників АТО, городяни, які живуть на вулиці Лютеранській, а також деякі депутати Херсонської міськради. Останні звинуватили Херсонського міського голову Володимира Миколаєнка в маніпулюванні і введенні депутатів в оману під час голосування 22 лютого за проект рішення про перейменування зазначеної вулиці.

Відео дня

Читайте такожУ Херсоні назвали вулицю іменем Гандзюк

Зокрема, за словами депутата міськради Віталія Богданова, в проекті рішення сесії йшлося тільки про те, щоб створити в місті сквер і назвати його на честь засновника херсонської «Самооборони» Дениса Лошкарьова.

«Однак після виступу депутата Євгена Матковського, який запропонував перейменувати вулицю Лютеранську на честь Гандзюк, у підсумковому варіанті рішення з'явився новий пункт, про який ми не знали. Особисто я голосував тільки за сквер імені Лошкарьова», - сказав Богданов.

Мешканка вулиці Лютеранської Валерія Ткачова зазначила, що вона та інші мешканці мають намір оскаржувати її перейменування в суді.

«Це недобре з боку міської влади стосовно херсонців. Якщо з першим перейменуванням вулиці ми погодилися, тому що їй повернули історичну назву, то цього разу варто було б запитати нашої думки», - вважає Ткачова.

Миколаєнко у відповідь на слова протестувальників, які назвали Гандзюк псевдоактивісткою, звинуватив їх у брехні і заявив, що вже підписав рішення міськради про перейменування Лютеранської.

Після цього херсонський активіст, учасник АТО Андрій Наливайко схопив пляшку з водою, що стояла на столі, за яким сидів мер, і облив Миколаєнка. Міський голова під крики «Ганьба!» залишив сесійну залу.

Учасники акції протесту ухвалили рішення звернутися до суду з приводу скасування рішення сесії Херсонської міськради про перейменування вулиці Лютеранської.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого депутати Херсонської міської ради ухвалили рішення про перейменування вулиці Лютеранської на честь загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Цим же рішенням зоні зелених насаджень на розі вулиць Купецької та Мостової було надано статус скверу і названо на честь учасника Революції гідності, засновника Херсонської «Самооборони», волонтера Дениса Лошкарьова.