Валеріан Горбачов / Фото: сайт "Миротворець"

Активістом, якого напередодні побили і підстрелили невідомі в Запоріжжі, виявився місцевий житель Валеріан Горбачов. Про це УНІАН повідомили в патрульній поліції Запоріжжя.

Читайте такожУ Запоріжжі проломили череп колишньому головному антикорупціонеру області

За неофіційними даними, Горбачов був активним учасником антимайдану. У 2016 році був затриманий з агітаційними листівками із закликом захопити 23 лютого будівлю Запорізької обласної державної адміністрації і створити «Запорізьку народну республіку».

Відео дня

Також проти Горбачова було відкрито кілька кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї і наркотиків.

Як повідомляв УНІАН, за даними поліції, ввечері 6 березня в Запоріжжі четверо невідомих у масках напали на активіста, побили його і прострелили ногу.

Чоловік чинив опір нападникам і завдав тілесні ушкодження одному із зловмисників, після чого вони зникли у невідомому напрямку.

Після проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу одного з нападників - 1994 року народження. Місцезнаходження ще трьох правопорушників встановлюється.

За фактом нападу порушено кримінальну виробництво за ст. 15 і 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.