В Одеській області під час масштабної пожежі в дністровських плавнях згорів 2-поверховий житловий будинок.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, пожежу, що почалась 11 березня близько 13:00, вдалось ліквідувати лише сьогодні близько 9.00.

Читайте такожВ Одесі дерево впало на дитячий майданчик: чоловік врятував двох дітей ціною переломів (фото)

Як зазначили у відомстві, вчора до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 45 кілометрі автодороги Одеса-Рені горить очерет.

Після прибуття на місце виклику рятувальники встановили, що горить суха трава, очерет і три будівлі на території кооперативу «Маяк»: лазня, господарська будівля та двоповерховий житловий будинок.

Пожежні локалізували о 15:05 та ліквідували загоряння будівель о 16:30 на площі 60 кв. м.

«Внаслідок пориву вітру пожежа швидко поширилась на водно-болотну рослинність Нижньодністровського національного природного парку окремими осередками», - пояснили в прес-службі.

Пожежні локалізували пожежу о 20:30 на загальній площі орієнтовно 300 га. Ліквідація пожежі була ускладнена відсутністю під'їздів до осередків пожежі. З метою недопущення поширення пожежі на житловий сектор та контролю ситуації на місці постійно чергували 3 одиниці пожежної техніки та 14 чоловік особового складу.

Як повідомив у соцмережах депутат Одеської обласної ради Юрій Дімчогло, між українським селом Маяки і молдавським селом Паланка по обидва боки річки Дністер у плавнях горів очерет. Зокрема, як зазначив депутат, уздовж траси Одеса-Рені, з українського боку, чергують машини ДСНС. Трасу не перекривали - вогонь локалізувався на підході до неї.

Як повідомляв УНІАН, учора в Одеській області загорілися дністровські плавні.

Довідка УНІАН. Нижньодністровський національний природний парк - національний парк, розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області. Створений 13 листопада 2008 року. Площа - понад 21,3 тис. га.