На Хмельниччині чоловіка засудили до 15 років за ґратами за жорстоке вбивство таксиста / фото flickr.com/Automobile Italia

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним 53-річного місцевого мешканця в умисному вбивстві знайомого таксиста і призначив 15 років позбавлення волі.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За даними досудового розслідування, чоловік протягом тривалого часу користувався автомобілем свого знайомого та спільно із ним надавав послуги таксі. Коли власник авто вирішив позбавити свого «колегу» права ним користуватись, зловмисник, намагаючись у будь-який спосіб заволодіти транспортним засобом, спланував скоїти вбивство.

Відео дня

Читайте також"Вбивство з корисливих мотивів": джерело повідомило деталі смерті співробітника АП

Реалізуючи свій злочинний умисел, восени 2017 року під час розмови в гаражі у потерпілого, із полиці для інструментів він вихопив молоток та наніс ним понад 9 ударів в голову. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.

Розуміючи наслідки скоєного та намагаючись знищити сліди злочину, тіло потерпілого, зловмисник вивіз за межі Хмельницького та залишив на узбіччі дороги, неподалік від сміттєзвалища.

Після цього він незаконно заволодів транспортним засобом та документами вбитого таксиста і до моменту затримання правоохоронцями, продовжував використовувати автомобіль для надання послуг з перевезення пасажирів.

Крім цього, зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності і близько 7 років провів за ґратами.

Як повідомляв УНІАН, на Сумщині чоловік через ревнощі поранив ножем екс-дружину та під час втечі загинув у ДТП.