На Миколаївщині згорів дитбудинок сімейного типу / фото mk.dsns.gov.ua

В Миколаївській області під час пожежі в житловому будинку загинув 4-річний хлопчик.

Про це УНІАН повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області. Надзвичайна подія сталася вчора, 20 березня у с. Шевченкове Вітовського району.

фото mk.dsns.gov.ua

«Очевидець, сповістив про займання та акцентував увагу на тому, що в помешканні проживає багатодітна родина і в приміщенні можуть знаходитись діти. На місце виклику першими прибули вогнеборці 16 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Під час розвідки, в щільно задимленому приміщенні, рятувальники виявили чотирирічного хлопчика в непритомному стані та винесли назовні», - йдеться у повідомленні.

фото mk.dsns.gov.ua

Повідомляється, що бригада швидкої медичної допомоги терміново надала необхідну першу допомогу дитині та провела предреанімайційні дії.

«Дитину було підключено до апарату штучної вентиляції легенів та направлено до закладу охорони здоров’я. Стан дитини оцінено, як критично важкий. Попри всі вжиті заходи, врятувати життя дитині не вдалось», - повідомили рятувальники.

фото mk.dsns.gov.ua

О 16:30 пожежу на площі 70 кв. м локалізовано, о 17:25 ліквідовано, її попередня причина - дитячі пустощі з вогнем. Загалом до гасіння залучено 5 одиниць техніки та 16 чоловік.

За інформацією голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, трагедія сталася у дитячому будинку сімейного типу Миколи та Алли Соколових.

фото mk.dsns.gov.ua

«За попередньою інформацією стало відомо, що пожежа спалахнула внаслідок дитячих пустощів найменшого вихованця, який і став жертвою вогню. Будинок вигорів вщент. Без даху над головою залишилась велика родина», - написав Савченко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв УНІАН, 7 березня на Київщині внаслідок пожежі загинули двоє маленьких дітей.