В Одесі на акції до річниці визволення міста від фашистів помітили заборонену символіку / Ілюстрація - фото УНІАН

В Одесі затримали двох осіб з «георгіївськими стрічками» під час заходів з нагоди річниці звільнення міста від фашистських окупантів.

Читайте також"Лояльності від них очікувати не варто": Тука розповів про людей з проросійськими поглядами на Донбасі

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні увечері на Алею Слави, розташовану у Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, прийшла група людей. В їх числі – учасники проросійських акцій, що проходили на Куликовому полі.

Зокрема, присутні йшли по Алеї Слави з квітами, які поклали до пам'ятника Невідомому матросу. Під час ходи учасники скандували: «Бандерівські біси, геть з Одеси».

В одного чоловіка виявилася так звана «георгіївська стрічка», використання якої заборонене законодавством України. Поліцейські затребували її прибрати, проте чоловік чинив опір. Інший чоловік, який представився сином порушника, спробував його «відбити» у правоохоронців.

В результаті обох затримали.

Як зазначили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, чоловіки, один із яких мав при собі заборонену символіку у вигляді георгіївської стрічки, вчинили злісну непокору поліцейським.

Зараз обидва правопорушники доставлені у Приморський відділ поліції для надання пояснень.

Вирішується питання про притягнення чоловіків до адміністративної відповідальності. Одного - за ст. 173-3 (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) та ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця). Іншого - за ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 185 КупАП.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі відзначають 75 років з дня визволення міста від фашистських окупантів у роки Другої світової війни.