Очевидці стверджують, що правоохоронці, які чергували біля Дачного, не вживали жодних дій, щоб зупинити нападників \ фото Нацполіція України

Напад на ваговий комплекс у передмісті Одеси стався через наміри перерозподілити контроль над тіньовими схемами.

Читайте такожПід Одесою на пункті контролю фур стався напад зі стріляниною: є постраждалі (фото, відео)

Про це у Facebook повідомив радник начальника регіонального главку Нацполіції Руслан Форостяк. За його словами, до інциденту в Біляївському районі Одеської області, в результаті якого вчора постраждали три людини, причетні представники «Укравтодору» і «Укртрансбезпеки».

Відео дня

Він стверджує, що в конфлікті біля села Дачне були задіяні «тітушки», залучені обома сторонами протистояння.

«Йдеться боротьбу і контроль за тіньовими схемами на ваговому комплексі між Автодором і «Укртрансбезпекою». Одні «тітушки» діяли на користь одної сторони, друга вирішила взяти контроль у свою руки і піднарядила інших «тітушок», - написав Форостяк.

Він акцентує на тому, що йому не зрозуміло, чому представники громадської організації «Український транспортний союз» перебувають разом з працівниками «Укртрансбепеки» на ваговому комплексі.

«Як так вийшло, що світло і відеокамери були відключені в «Укртрансбезпеки» на ваговому комплексі саме під час нападу? ... Я впевнений, скоро ми отримаємо відповіді на ці та інші запитання, пов'язані з цим зухвалим нападом і з ситуацією навколо вагового комплексу загалом», - написав Форостяк.

Він також зазначає, що деяких з підозрюваних вже затримано. За його словами, це вдалося зробити завдяки діям патрульних, які несуть службу поруч з ваговим комплексом.

Водночас, очевидці стверджують, що правоохоронці, які чергували біля Дачного, не вживали жодних дій, щоб зупинити нападників.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, діям патрульних буде дано відповідну оцінку.

За інформацією представників громадської організації «Україна - це ми», камери відеоспостереження зафіксували, як вчора ввечері до вагового комплексу колоною проїхало більше 20 автомобілів, в яких, як передбачається, перебували зловмисники.

Як зазначив експерт громадської комісії «Группа 2 травня», колишній правоохоронець Владислав Сердюк, у нападі на пост підозрюються дуже відомі в Одесі «активісти».

«Це стійке ОЗУ «кошмарить» місто і околиці з 2014 року. І все сходить з рук, тому що «патріоти», - зазначив Сердюк.

У мерії Одеси повідомили, що в Одеську міську лікарню №1 було доставлено трьох постраждалих.

Як повідомляв УНІАН, пізно ввечері 16 квітня в передмісті Одеси на ваговому комплексі збройні зловмисники напали на співробітників «Укртрансбезпеки» і представників громадської організації «Український транспортний союз».

В результаті події троє чоловіків отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарні з травмами різної тяжкості. Крім того, механічні пошкодження отримали кілька автомобілів громадських об'єднань.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство").