В Одесі біля будівлі банку стався вибух / фото od.npu.gov.ua

У ніч на п'ятницю в Суворовському районі Одеси зловмисники біля будівлі, де розташоване відділення банку «Південний», привели у дію вибуховий пристрій.

Читайте такожУ селі під Дніпром підірвали банкомат, гроші розкидало навколо сільради

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, про вибух на вулиці Семена Палія в поліцію повідомили місцеві жителі.

Відео дня

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу Суворовського відділу поліції, фахівців вибухотехнічного управління і кінологів.

Встановлено, що в результаті вибуху пошкоджено зовнішній і внутрішній бік вікна будівлі, в якому розташоване відділення банку.

За попередніми висновками експертів, здетонував саморобний вибуховий пристрій масою 400 грамів у тротиловому еквіваленті. Вилучені з місця події речові докази направлено на експертизу.

Біля відділення банку "Південний" в Одесі прогримів вибух / фото od.npu.gov.ua

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що завдало шкоди у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Встановлюються обставини події і причетні до нього особи.

У прес-службі банку розповіли, що близько першої години ночі 26 квітня в Одесі невідомі намагалися проникнути у відділення банку через вікно службового приміщення. В результаті застосування спеціальних засобів решітка вікна отримала незначні пошкодження. Проникнути у приміщення відділення зловмисникам не вдалося. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

"Відділення банку працюють у штатному режимі", - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 8 квітня у Харкові підірвали і пограбували банкомат.