Офіцера затримали під час презентації курортної поліції / фото УНІАН

В Одесі затримано поліцейського, який вимагав у жінки-підприємця 2 тис. дол. за безперешкодну торгівлю в курортній зоні «Аркадія».

Читайте такожУ Харківській області офіцери поліції збирали данину з наркоторговців (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у військовій прокуратурі Південного регіону України, зловмисника було затримано 17 травня.

Відео дня

«Він отримав від громадянки неправомірну вигоду в розмірі 500 дол. (перша частина хабара - УНІАН) за надання дозволу і безперешкодне ведення підприємницької діяльності на території торгового комплексу, розташованого на узбережжі Чорного моря», - повідомили в прокуратурі.

Як зазначається, відразу після скоєння злочину офіцера поліції було затримано.

Як повідомили в Нацполіції, зловмисник - заступник начальника сектору превенції Шевченківського відділення поліції, якого днями було призначено старшим поліцейським станції «Аркадія» на час курортного сезону, який одразу після призначення почав «встановлювати правила» торгівлі.

Зокрема, жінці, яка має павільйони в торговому комплексі, поліцейський поставив умову - безперешкодно працювати вона зможе тільки за хабар 2 тис. дол. за сезон.

Офіцера затримали під час презентації курортної поліції, на очах у особового складу поліції, Нацгвардії і рятувальників.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.