Пацієнти перебувають у стані середньої тяжкості / фото УНІАН

У Львові після святкування весілля в ресторані «Червона рута» з ознаками харчового отруєння до обласної інфекційної лікарні госпіталізували 18 людей.

Як повідомили УНІАН в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, 9 червня о 17.45 до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги надійшла інформація про госпіталізацію до обласної інфекційної лікарні пацієнтів, що були на весіллі 8 червня в ресторані «Червона Рута».

Як зазначається у повідомленні, всього на весіллі було близько 100 осіб. Станом на 09.00 10 червня за медичною допомогою звернулось 20 осіб, серед яких одна дитина.

Відео дня

«18 пацієнтів, в т. ч. одну дитину, із симптомами високої температури, блювотою, проносом – госпіталізовано в обласну інфекційну лікарню. Стан пацієнтів – середньої тяжкості», - повідомили у міській раді Львова.

Своєю чергою у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили, що загальна кількість постраждалих встановлюється, на даний час серед госпіталізованих двоє дітей віком 7 та 9 років.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Максимальне покарання, передбачене статтею – обмеження волі на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування, призначені експертизи.