Поліція вилучила техніку, на якій зберігалися матеріали порнографічного характеру / фото Нацполіції

У Запоріжжі правоохоронці затримали 23-річного фотографа дитячих свят і спортивних змагань за підозрою у зґвалтуванні 2-річної дівчинки.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Як встановили співробітники поліції, близько року тому для збагачення власної колекції дитячої порнографії, а також власного задоволення, зловмисник зґвалтував на той момент 2-річну дівчинку.

Відео дня

«Помітивши, що вона не розповіла про це матері, чоловік ще кілька разів ґвалтував дитину. При цьому свої дії він знімав на фото- та відеокамеру», - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, отриманий контент він поширював у закритих групах в Інтернеті, щоб отримати унікальний контент від інших учасників груп, тим самим провокував їх на подібні дії.

Крім того, чоловік працював фотографом на дитячих святах і спортивних змаганнях і мав відеоархів з дитячою порнографією. Подібні відео він поширював серед громадян України та іноземців. У листуванні з учасниками інших груп він обіцяв поділитися фотографіями дівчат-гімнасток, коли ті будуть переодягатися.

За місцем проживання фігуранта поліцейські провели обшук. Вилучено техніку, на якій зберігалися матеріали порнографічного характеру, її направлено на експертизу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 153 (сексуальне насильство) КК України.

Жителю Запоріжжя оголошено про підозру. Сьогодні, 20 червня, його заарештували терміном на 60 діб.