Чоловіка взяли під варту у залі суду / фото УНІАН

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції стосовно зловмисника, який у квітні минулого року замінував лікарню у Луцьку.

Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар Рівненського апеляційного суду Олена Кузьменко, 20 червня під час судового засідання з’ясовано, що 39-річний чоловік у квітні минулого року мобільним телефоном здійснив неправдиве повідомлення про замінування обласної лікарні у Луцьку. Правоохоронці оперативного розшукали його та затримали. Під час затримання він вчинив опір і розбив мобільний телефон патрульного.

7 лютого 2019 року справа розглядалася в Луцькому міськрайонному суді, де зловмиснику було призначено покарання у вигляді 4 років та 6 місяців позбавлення волі.

Відео дня

З цього часу чоловік під вартою не перебував і оскаржував вирок.

Під час розгляду справи у Рівненському апеляційному суді стало відомо, що чоловік скоїв цей злочин у стані алкогольного сп’яніння. У суді він розкаювався у вчиненому.

Колегія суддів прийняла рішення вирок Луцького міськрайонного суду не змінювати. Підсудного взяли під варту у залі суду.

«Упродовж місяця чоловік та його адвокат можуть оскаржити це рішення у Верховному суді», - зазначила Кузьменко.

За відомостями правоохоронних органів, це перший у регіоні випадок, коли «мінер» отримав за свої дії реальний строк позбавлення волі.