Під Харковом розбився військовий літак під керуванням курсанта / hk.npu.gov.ua

На Харківщині під час навчально-тренувального польоту впав військовий літак Л-39.

Читайте такожАвіакатастрофа в Рівненській області: знайдені тіла всіх загиблих військовослужбовців

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, сьогодні, 2 липня, близько 16.00 під час виконання курсантом третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил чергового самостійного навчально-тренувального польоту по маршруту на літаку Л-39 виникла нештатна ситуація.

Відео дня

«Пілот повідомив про неї групу керівництва польотів і було прийнято рішення про катапультування. Після катапультування та приземлення курсант самостійно вийшов на зв’язок та повідомив, що ушкоджень не має, стан здоров’я задовільний. За ним екстрено виїхала група пошуковців», - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, літак впав у поле поблизу селища Старовірівка Куп’янського району.

«Завдяки впевненим діям керівника польотів та умілим діям курсанта жертв та постраждалих немає», - додали у міністерстві.

Призначено спеціальну комісію, яка буде з’ясовувати причини аварії.

Водночас на сайті поліції Харківської області повідомляється, що Інцидент стався у селі Западне Дворічанського району. 

За попередніми даними, падіння літака під управлінням курсанта вищого навчального закладу сталося через відмову двигуна під час учбового польоту. Пілот здійснив аварійне катапультування, в результаті падіння літак загорівся. 

hk.npu.gov.ua

Аеро L-39 «Альбатрос» (Aero L-39 Albatros) — навчально-тренувальний чеський літак, розроблений за доби Холодної війни в Чехословаччині. У 1972 році був обраний основним навчально-тренувальним літаком країн Варшавського договору, серійно вироблявся до 1999 року.