Ілюстрація / фото УНІАН

В Одеській області виявлено розплідник з 28 породистими собаками, яких утримували в неналежних умовах.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, по спецлінії «102» надійшло повідомлення від громадян про те, що в одному з домоволодінь в Іванівському районі знаходяться кілька десятків тварин, що потребують невідкладної ветеринарної допомоги.

На місце події була направлена слідчо-оперативна група територіального відділення поліції. Як наголошується, в ході проведення невідкладного обшуку в домоволодінні правоохоронці виявили 28 собак різних порід.

Відео дня

На місце події викликали представників місцевої влади та ветеринарів.

За словами начальника Іванівського відділення поліції Андрій Якименка, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

У поліції уточнили, що зараз собаки перебувають у волонтерів.

false

Як повідомили в громадській організації Animal-SOS-Odessa, до волонтерів звернулися жителі села Погоди Іванівського району, які розповіли, що у цьому населеному пункті в жахливих умовах місцевий житель містить породистих собак - алабаїв, вівчарок і курцхаар.

Читайте такожУ Львові невідомі зв'язують бездомних котів скотчем і залишають помирати

«Ситуація дуже критична: собак містять в жахливій антисанітарії, морять голодом й б'ють. Собаки приходять до сусідів за їжею, знесилені падають і вмирають», - повідомили в організації. Також наголошується, що тварини залякані, нагадують скелети, обтягнуті шкірою – дуже виснажені, хворі і ледве тримаються на лапах.

Волонтери сьогодні змогли забрати собак у чоловіка, який їх утримував при своєму домоволодінні. За даними місцевих жителів, раніше в цьому «розпліднику» було близько 70 собак, але більшість, як стверджують люди, померли від голоду.

Зараз активісти почали збір коштів для будівництва вольєра, просять допомогти кормом, будматеріалами, ліками від паразитів, нашийниками та іншим.

Також наголошується, що в одній з виснажених собак мешканка Одеси впізнала свою собаку, зниклу 6 років тому. Сьогодні жінка забрала свою тварину, яка визнала власницю.

За даними поліції, попередньо встановлено, що господар домоволодіння розводив собак для їх подальшого продажу на Старокінному ринку в Одесі. Слідством встановлюються обставини, при яких тварини опинилися в таких умовах.