Самогубство сталося у відділку поліції / kv.npu.gov.ua

У місті Ірпінь Київської області 19-річний хлопець стріляв у молоду пару. Колишня дівчина нападника та її теперішній хлопець отримали травми потиличної частини голови.

Читайте такожУ Донецькій області затриманий вихопив у поліцейського зброю і застрелився

Згодом зловмисника було затримано, повідомляє прес-служба поліції Київщини. Враховуючи його небезпечну поведінку, правоохоронці застосували спеціальний засіб – кайданки — й доправили молодика до Ірпінського відділку поліції для складання процесуальних документів щодо затримання та вилучення у нього зброї.

Відео дня

У приміщенні поліції хлопець невідомим способом звільнив одну руку з кайданок, потім вихопив пістолет і почав ним погрожувати правоохоронцям. Усвідомлюючи небезпеку та на підставі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейські оголили табельну вогнепальну зброю. Та хлопець раптово повернув зброю до скроні й вистрілив собі у голову.

Медикам не вдалося врятувати життя 19-річного хлопця, він помер через декілька годин у лікарні. Події, які відбувались у відділі поліції, зафіксовані камерами відеоспостереження.

Наразі відкриті кримінальні провадження за  ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 1 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст.  345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.     

Раніше у Миколаївській області загинув військовослужбовець строкової служби, який отримав вогнепальне поранення голови. Основна версія трагедії – самогубство.