Митника затримано під час одержання чергової частини хабара / фото військова прокуратура Центрального регіону

На Чернігівщині правоохоронці затримали керівника митного поста «Сновськ» за підозрою у системному отриманні хабарів за безперешкодне переміщення товарів.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Згідно з інформацією, митник наживався на безперешкодному оформленні пиломатеріалів.

Відео дня

Під час одержання чергової частини хабара в розмірі 8 тис. грн начальника митного посту «Сновськ» із посередником затримали співробітники військової прокуратури Центрального регіону України спільно з оперативниками управління захисту економіки в Чернігівській області Нацполіції та слідчими Київського теруправління ДБР.

Зазначається, що посадовця зі спільником викрили під час вимагання та одержання протягом травня-липня неправомірної вигоди у розмірі понад 22 тис. грн за сприяння в митному оформленні товарів.

Також правоохоронцями встановлено, що від початку року начальнику митного поста іншими суб’єктами господарювання перераховано понад 200 тис. грн. Ці факти перевірятимуться під час досудового розслідування. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та клопотання до слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. За вчинення злочину їм загрожує від 5 до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.