В результаті вибуху торговий заклад отримав чималі пошкодження і руйнування / фото: поліція

На Рівненщині через конфлікт з підприємцем зловмисник підпалив його вантажівку та кинув гранату в його кафе-магазин.

Як повідомили кореспондента УНІАН у Відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Рівненській області, інцидент стався сьогодні вранці в селі Нова Любомирка Рівненського району.

фото: поліція

Наразі встановлено, що зловмисник кинув запальну суміш на тент вантажного автомобіля, внаслідок чого той загорівся. Сусід власника авто з вікна свого помешкання побачив вогонь і з водою вибіг на вулицю. Коли ж прибіг до палаючого авто, помітив чоловіка за парканом, який ще й кинув гранату у приміщення кафе-магазину на першому поверсі будинку.

Відео дня

Унаслідок вибуху торговий заклад зазнав чималих пошкоджень та руйнувань.

фото: поліція

«Власник кафе, авто та частини будинку повідомив правоохоронців, що мав словесний конфлікт зі знайомим рівнянином. Поліцейські встановили особу зловмисника та розшукали його за місцем проживання. На причетність 38-річного жителя Рівного до злочину вказують докази, що поліцейські вилучили із місця події. Крім того, сусід потерпілого теж підтвердив, що саме його бачив поблизу господарства», - зазначили у поліції.

Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За інформацією поліції, зловмисник уже потрапляв у поле зору правоохоронців за нанесення тілесних ушкоджень.