Злочинцям обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою / фото kyiv.gp.gov.ua

Завершено досудове розслідування щодо трьох чоловіків, які вчиняли розбійні напади на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

«Встановлено, що вказані чоловіки пересувались містом на автомобілі із «шашкою» таксі та підшуковували у громадських місцях, біля нічних розважальних закладів та ресторанів громадян, що перебували у стані алкогольного сп’яніння», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У подальшому зловмисники знайомилися з потерпілими, спілкувалися з ними та непомітно підсипали до напоїв сильнодіючий лікарських препарат, який призводить до втрати свідомості.

Читайте такожУ Києві грабіжник проковтнув зірваний з пенсіонерки ланцюжок (фото)

Коли потерпілі внаслідок дії лікарського препарату втрачали свідомість, злочинці забирали в них мобільні телефони, прикраси, гроші та інші цінні речі, та у випадку, якщо це було можливе – направлялися до них додому, звідки також викрадали цінні речі.

Згідно з матеріалами провадження, зловмисники причетні до вчинення 21 епізоду розбійних нападів. Їх затримано 8 березня 2019 р. безпосередньо після вчинення чергового злочину та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

На даний час матеріали кримінального провадження надані для ознайомлення стороні захисту. На період ознайомлення з матеріалами запобіжний захід всім підозрюваним залишено без змін.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.