В Миколаєві викрили масштабний канал наркозбуту / mk.npu.gov.ua

В Миколаєві правоохоронці ліквідували канал постачання наркотиків та психотропів. Наркоторговці постачали свій «товар» клієнтам, роблячи закладки, заховані у грецьких горіхах.

Читайте такожВ Одесі військовий обміняв амфетамін на 10 пістолетів Макарова

Як повідомляється на сайті нацполіції Миколаївської області, в ході обшуків за місцем мешкання, в автомобілі та на квартирі-складі зловмисників правоохоронці вилучили понад кілограм амфетаміну, 150 підготовлених закладок, півтори сотні пігулок екстазі, 77 марок ЛСД, канабіс, солі, біля одного кілограму прекурсорів інші наркотичні речовини, а також банківські картки та грошові кошти.

6 вересня поліція затримала 30-річного мешканця Нової Одеси та його 20-річного товариша з Миколаєва просто під час розкладання закладок в місті. Зловмисники розфасовували психотропи та наркотики у поліетиленові пакети або маскували під справжній горіх, а потім розвозили по місцях.

mk.npu.gov.ua

Надалі з’ясувалось, що у «бізнесменів» є спільниця – 18 річна дівчина, яка постачала їм наркотики для подальшого збуту. «Товар» вона отримувала партіями через Інтернет.

mk.npu.gov.ua

Поліцейські дізнались про квартиру, яку дівчина винаймала спеціально для зберігання небезпечного товару.

Після обшуку у квартирі дівчина добровільно із правоохоронцями прийшла у поштове відділення за замовленням та отримала посилку із рекламними наклейками та пакетами для фасування, а також наркоречовинами. Амфетамін знаходився прямо у банці з фарбою. 

Двом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 311 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів». Їм загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Стосовно дівчини тривають процесуальні дії.

Розслідування триває, поліцейські встановлюватимуть шляхи надходження наркотиків та психотропів зловмисникам, а також інших причетних до злочину осіб.

Раніше у Дніпрі затримали наркоторговця, у якого вилучили більше кілограма «товару».