Один з підозрюваних вже був судимий за аналогічний злочин / epinalinfos.fr

У Києві судитимуть трьох неповнолітніх, які жорстоко побили 51-річного чоловіка і зняли свої дії на відео.

Читайте такожНа Львівщині прокурор пішов з посади після того, як влаштував дебош в кафе і побив офіціантаЯк повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, дії підлітків кваліфіковано за ч.ч. 2,3 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт за вказаними статтями скеровано до Подільського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

У прокуратурі нагадали, що інцидент з побиттям чоловіка стався 18 червня на території житлового масиву Виноградар. Побачивши у дворі житлового будинку чоловіка, який здався їм безхатьком, підлітки почали по черзі завдавати йому удари по різним частинам тіла. На прохання зупинитися, зловмисники не реагували. Свої дії підлітки знімали на мобільний телефон, а відео надалі виклали у соціальній мережі.

У прокуратурі зауважили, що один із підозрюваних весною 2019 року вже був судимий за вчинення аналогічного кримінального правопорушення. Він розпилював на вулиці сльозогінний газ в обличчя літніх жінок і знімав це на камеру мобільного телефону.

Як повідомляв УНІАН, на опублікованих кадрах побиття видно, що удари потерпілому завдавали ногами. При цьому сам чоловік не опирався, ймовірно, знаходився в стані алкогольного сп'яніння.