Ілюстрація REUTERS

Сьогодні в Одеській області зійшли з рейок два вагони-цистерни зі скрапленим газом.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської залізниці, НП сталася на під'їзній колії підприємства «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» станції Ізмаїл регіональної філії «Одеська залізниця».

Читайте такожПід носом у прикордонників: на Буковині контрабандисти копали трубопровід для цигарок

Відео дня

«Під час виконання маневрової роботи тепловозом на ділянці під'їзної колії між стрілочними переводами сталося сходження двох вантажних вагонів зі скрапленим газом-пропаном, що належить до 2-го класу небезпечних речовин. Країна призначення вантажу - Румунія», - повідомили у відомстві.

Акцентується, що поруч з місцем, де сталося сходження, розташовані житлові і промислові будівлі. Причина та обставини транспортної пригоди наразі з'ясовуються.

В Одеській залізниці наголосили, що, незважаючи на проведення регіональною філією «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» комісійних перевірок стану і подальшої експлуатації залізничних під'їзних колій, з початку року вже сталося 7 випадків сходження.

Як зазначається, відсутність належної реакції з боку власників під'їзних колій на виявлені зауваження щодо усунення недоліків, призводить до порушення графіка руху і матеріальних збитків.

Зокрема, з початку поточного року збитки залізниці в результаті таких сходжень вагонів становили майже 1 млн грн.