СБУ затримала диверсанта / фото СБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил оперативники Служби безпеки України затримали диверсанта, який у 2014 році підірвав стратегічний міст через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожВ СБУ пояснили, чому не затримали нахабних представників ОРЛО біля Станиці Луганської

Відео дня

Співробітники спецслужби з’ясували, що чоловік входив до складу бандформування «Полтинник», де і оволодів методами і навиками вибухо-підривної діяльності.

Два роки тому з особистих мотивів виїхав з окупованої території Луганщини на звільнену від окупантів територію. Весь цей час він переховувався у дружини, у знайомих у сараях та гаражах у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Привольї, Новодружеську. Також мешкав у наметі в лісах на околицях міст. Силовики затримали бойовика у помешканні його знайомого у селищі Шепілове Попаснянського району.

Під час обшуків у бойовика вилучили стартовий пістолет «Шмайсер» калібром 9 мм з ознаками переробки, револьвер системи «Наган» часів Другої світової війни, майже 50 набоїв калібру 7,62 мм до гвинтівки, 18 набоїв травматичної дії калібру 9 мм, 3 штик-ножі до гвинтівки.

Читайте такожДезертири, шпигуни, бойовики та терористка: Матіос розповів про 13 осіб, переданих Росії в рамках обміну

Затриманий також зізнався правоохоронцям, що мінував дорогу на Соледар та мости у Лисичанську, підірвав Томашовський міст між Лисичанськом та Сєвєродонецьком.

У межах відкритого кримінального провадження за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Слідством розглядається процесуальна перспектива порушення стосовно затриманого кримінального провадження за скоєння злочину, передбаченого ст. 258-3 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.