Чоловік є начальником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини А3628 у Броварах / фото Обозреватель

Чоловік, який погрожує підірвати міст Метро, виявився діючий контрактник ЗСУ.

Про це повідомляє «Страна».

Читайте такожЗахоплення мосту Метро в Києві: виїзди перекрили два БТР та снайпери, мінеру передали рацію для переговорів (фото)

Відео дня

За їх даними, «підривником» виявився 42-річний Олексій Миколайович Белько, уродженець Фороса і військовослужбовець ЗСУ. Він сержант-контрактник і є начальником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини А3628 в Броварах.

Інформацію про те, що саме він захопив міст, "Стране" підтвердило джерело в прокуратурі Києва і екс-нардеп Антон Геращенко.

У червні 2019 року він був підсудним у справі про самовільне відлучення з військової частини. В результаті отримав кілька днів гауптвахти, причому два рази. Інформація про це розміщена в Єдиному реєстрі.

Також відомо, що в кінці серпня Белька намагалися виселити з квартири.

У військовій частині, де служить Белько, базується 99-й окремий батальйон управління і забезпечення спецназу - Сил спеціальних операцій.

Як повідомляв УНІАН, раніше ЗМІ назвали ім'я "підривника". Ним виявився уродженець Криму Олексій Белько.

Джерела в правоохоронних органах розповіли theБабелю, що в червні цього року він добровільно здав до Деснянського райуправління поліції Києва 1 кг вибухівки та 88 патронів. Зброю, за його словами, він знайшов у сейфі в селі на Чернігівщині".

На даний момент за місцем проживання Белька зараз проводять обшуки.