Дитина постраждала від рук співмешканця матері / фото dnepr24.com.ua

У Харківській області в результаті жорстокого "виховання" загинув неповнолітній хлопчик.

Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передає Depo.Харків.

За даними суду, вдень 24 лютого 2019 року обвинувачена стала свідком того, що під час виховної бесіди з її дітьми співмешканець із силою відштовхнув від себе малолітнього хлопчика, в результаті чого останній вдарився головою об металеву стійку ліжка.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі молодки вночі влаштували жорстоку вуличну бійку: відео (18+)

Внаслідок отриманої травми хлопчик став погано пересуватися, постійно скаржився на головний біль та запаморочення. Однак мати, усвідомлюючи, що дитині потрібна медична допомога, не звернулася до медиків.

У матеріалах вказано, що з 24 лютого по 1 березня жінка постійно перебувала з дітьми і бачила, як її син страждає від болю. Дитина померла.

Експерти встановили, що у разі своєчасного звернення до медиків дитину можна було врятувати.

На суді жінка визнала провину і заявила, що не викликала лікарів через страх фізичної розправи з боку чоловіка. Крім того, за словами жінки, чоловік раніше вже був засуджений до покарання за завдання тілесних ушкоджень їхній спільній доньці.

Суд визнав жінку винною у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 136 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у вигляді обмеження волі строком на три роки з випробувальним терміном на рік.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Житомирській області підлітки побили 15-річну дівчинку та її маму.